Elephas maximusAsijský slon

Autor: Nikitha Karkala

Geografický rozsah

HistorickyNajväčší slonmala geografický rozsah 9 miliónov kilometrov štvorcových vo veľkej časti Ázie. Toto rozpätie sa tiahlo až na západ ako dnešný Irak, až na sever po rieku Jang-c 'v Číne a cez indický subkontinent a juhovýchodnú Áziu vrátane ostrovov Srí Lanka a Sumatra (Indonézia). Súčasný geografický rozsah je 500 000 kilometrov štvorcových, čo je len asi 5% historického rozsahu. Tento rozsah tvoria malé nesúvislé oblasti na indickom subkontinente a v juhovýchodnej Ázii.(Choudhary a kol., 2008; Daniel, 1998; Sukumar, 2003; Sukumar, 2006).

  • Biogeografické regióny
  • Orientálne
    • domorodec

Biotop

Ázijské slony žijú v tropických oblastiach na rôznych biotopoch, vrátane trávnatých porastov, tropických vždyzelených lesov, vlhkých listnatých lesov a krovinatých lesov. Spravidla žijú v nadmorských výškach od hladiny mora do 3 000 metrov, ale slony, ktoré žijú v blízkosti pohoria Himaláje, sa niekedy v horúcom počasí pohybujú vyššie ako tento rozsah.(Choudhary a kol., 2008; Daniel, 1998; Sukumar, 2003).

  • Regióny biotopov
  • tropický
  • suchozemský
  • Pozemské biomy
  • savana alebo pasienky
  • les
  • dažďový prales
  • krovinatý les
  • Prevýšenie dosahu
    0 až 3 000 m
    0,00 až 9842,52 stôp

Fyzický popis

Najväčší slonje jedným z najväčších suchozemských organizmov a je považovaný za druh megafauny. Ázijské slony majú sivú pokožku pokrytú srsťou. U dospelých sú tieto vlasy riedke, zatiaľ čo lýtka majú hustejšie hnedé vlasy. Dĺžka tela sa pohybuje od 550 do 640 cm. Kmeň je charakteristickým znakom rodiny slonov ( Elephantidae ). U slonov existuje veľká miera sexuálneho dimorfizmu. Samce sú oveľa väčšie ako samice. Muži majú výšku 240 až 300 cm s telesnou hmotnosťou 3 500 až 6 000 kg. Samice sú vysoké 195 až 240 cm s telesnou hmotnosťou 2 000 až 3 500 kg. Muži majú kly, ktoré sú predĺžením druhých horných rezákov, zatiaľ čo ženám kly chýbajú.(Daniel, 1998; Kurt a Garai, 2007; Nowak, 1999; Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

Medzi ázijskými slonmi (rod Elephas ) a slony africké (rod Loxodonta ), čo je jediný ďalší rod rodu slony stále nažive.Najväčší slonmá v porovnaní s Loxodonta . Ázijské slony majú jeden prstovitý výbežok na konci kufra, ktorý sa líši od afrických slonov ( Loxodonta ), ktoré majú dva prstovité výbežky.Najväčší slonmá veľké ploché uši, ale sú menšie ako uši Loxodonta . Ázijské slony majú zatiaľ na zadnej nohe štyri kopytá Africké slony mať iba tri kopytá.Najväčší slonzatiaľ čo má plochý chrbát Loxodonta mať sklonený chrbát. Výsledkom je, že hlava je najvyššou časťou telae najväčší, zatiaľ čo plecia sú najvyššie v Loxodonta . Iba samce ázijských slonov nesú kly, zatiaľ čo samce aj samice Africké slony mať kly.(Nowak, 1999; Sukumar, 2003)

Rozoznávajú sa tri poddruhy: Anopheles gambiae najväčšie na Srí Lanke, Elephas maximus indicus v ázijskej pevnine a Anopheles gambiae snmatranns na Sumatre (Indonézia). Anopheles gambiae najväčšie sa líši od ostatných poddruhov, pretože 90 až 95 percent mužov nemá kly. Existujú rôzne názory na to, ktoré skupiny by sa mali považovať za rôzne poddruhy. Na základe analýz DNA E. m. najväčší a E. m. indicns môžu byť súčasťou rovnakej skupiny, zatiaľ čo populáciaNajväčší slonna Borneu môže byť zreteľný poddruh.(Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)


kde sa nájdu tarsiery

  • Ďalšie fyzické vlastnosti
  • endotermický
  • bilaterálna symetria
  • Sexuálny dimorfizmus
  • muž väčší
  • ornamenty
  • Rozsahová hmotnosť
    2 000 až 6 000 kg
    4405,29 až 13215,86 libier
  • Dĺžka dosahu
    550 až 640 cm
    216,54 až 251,97 palca
  • Priemerný bazálny metabolizmus
    2336,5 Wattov
    AnAge

Rozmnožovanie

Ázijské slony sú polygynózne. Existuje konkurencia medzi mužmi a mužmi a výber žien, takže nie všetci sexuálne zrelí muži budú môcť množiť. Estrálny cyklus ovplyvňuje, keď sú ženy schopné množiť sa. Cyklus trvá 14 až 16 týždňov a samice sú v říji 3 až 7 dní. Žena v estru je plodná a vnímavá na párenie s mužmi z hľadiska musthu (pozri nižšie). Samice pomocou zvukových, vizuálnych a chemických signálov naznačujú mužom, že sú v estru. Od samice sa vyžaduje, aby pri chove spolupracovala, takže s nimi umožní párenie iba najsilnejším a najvhodnejším samcom.(Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

U samcov ázijských slonov je párenie podmienené stavom nazývaným musth. Muži sú agresívni voči iným mužom a dochádza k zvýšenému sexuálnemu správaniu. Ázijské slony majú v spánkoch dočasnú kožnú žľazu, ktorá je pravidelne aktívna. V priebehu času sa spánková žľaza a semenníky extrémne zväčšia. Dochádza k silnému zapáchajúcemu sekrétu spánkovej žľazy, ktorú si muž trupom natrie na tvár a telo. Hladina testosterónu, ako aj iných hormónov, je zvýšená. Zvyšuje sa chemická signalizácia a čuchové značenie. Slony z musthu sa chcú páriť so ženami, ktoré sú v rovnováhe, čo znamená, že sú plodné. Muži majú zvýšenú agresivitu a fyzicky medzi sebou bojujú, aby bojovali o kamarátov. V boji používajú svoje kly, ktoré sa pri týchto bojoch môžu zraniť alebo zabiť. Muži v musthu zvyčajne vyhrávajú boje nad mužmi, ktorí nie sú v musthu, takže musth je dôležitý pre reprodukčný úspech mužov. Muži musia byť v dobrej kondícii a jesť zvýšené množstvo potravy, aby mohli podstúpiť musth. Ženy môžu detekovať signály, aby určili, či je muž v musth. Samice uprednostňujú spriaznené psy, pretože to naznačuje, že sú najdominantnejšími a najsilnejšími spriaznenými partnermi. Mladšie samce, ktoré práve dosiahli pohlavnú dospelosť, sa zvyčajne ešte nemôžu rozmnožovať, pretože ich svalstvo je príliš slabé a nemôžu poraziť starších samcov. S pribúdajúcimi rokmi muž získava na sile a samec bude schopný množiť sa od 20. roku života. Musth je každoročný a asynchrónny a v rôznych ročných obdobiach sa vyskytuje u rôznych mužov.(Daniel, 1998; Kurt a Garai, 2007; Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

  • Systém párenia
  • polygynózny
  • družstevný chovateľ

Ázijské slony sa množia každých 4 až 5 rokov. Tento interval rozmnožovania nastáva preto, lebo dojčenie potomstva oneskoruje nástup estru asi o 2 roky po narodení, takže samica nie je plodná. K páreniu dochádza celoročne, ale v prostrediach, kde je sezónny dážď, sa v čase vrcholných zrážok viac rozmnožuje. To s najväčšou pravdepodobnosťou súvisí so zvýšenou dostupnosťou potravy počas obdobia dažďov. Samica zvyčajne rodí každé potomstvo v jednom rozmnožovacom období. Dvojčatá sú možné, ale veľmi zriedkavé. Gestačné obdobie je zvyčajne 18 až 23 týždňov. Priemerná pôrodná hmotnosť je 100 kg. Ošetrenie sa nevyžaduje na prežitie po 2 rokoch života, ale odstavenie nastáva až okolo 4 roku života. Typický vek nezávislosti je 5 rokov. Samice zvyčajne sexuálne dospievajú vo veku 10 až 15 rokov, čo sa však môže veľmi líšiť v závislosti od prostredia. Slony, ktoré žijú v zoologických záhradách, môžu byť obézne a v dôsledku toho pohlavne dospievajú už vo veku 7 rokov. Slony, ktoré sú v zajatí a sú využívané na ťažkú ​​prácu, sú fyzicky namáhané a sexuálne zrelé môžu byť až po 22. roku života. Všeobecne platí, že dobre vyživovaní jedinci sú sexuálne aktívni už v mladšom veku. Muži sa stávajú sexuálne aktívni približne v rovnakom veku ako ženy vo veku 10 až 15 rokov.(Choudhary a kol., 2008; Daniel, 1998; Mumby a kol., 2013; Sukumar, 2003; Sukumar, 2006).

  • Kľúčové reprodukčné vlastnosti
  • iteroparous
  • celoročný chov
  • gonochorický / gonochoristický / dvojdomý (oddelené pohlavia)
  • sexuálne
  • viviparous
  • Interval chovu
    Ázijské slony sa množia každých 4 až 5 rokov
  • Obdobie rozmnožovania
    K páreniu dochádza celoročne
  • Priemerný počet potomkov
    jeden
  • Priemerný počet potomkov
    jeden
    AnAge
  • Obdobie tehotenstva
    18 až 23 mesiacov
  • Priemerná doba gravidity
    21 mesiacov
  • Rozsah odstavného veku
    36 až 48 mesiacov
  • Priemerný čas do nezávislosti
    5 rokov
  • Rozsah veku pri pohlavnej alebo reprodukčnej zrelosti (ženy)
    10 až 15 rokov
  • Rozsah veku pri pohlavnej alebo reprodukčnej zrelosti (muži)
    10 až 15 rokov

Ženy poskytujú svojim potomkom vysokú úroveň rodičovskej starostlivosti, zatiaľ čo muži neposkytujú žiadnu rodičovskú starostlivosť.Najväčší slonvykazujú allomothering, kde poskytujú starostlivosť iné osoby ako rodičia. O teľatá sa starajú samice, ktoré sú zvyčajne v príbuzenskom vzťahu s matkou. Samice cicia svoje teľatá často až do veku približne 2 rokov a pokračujú v dojčení menej často až do veku 4 rokov. Ženy poskytujú ochranu svojim mladým potomkom. Teľatá sa zvyčajne nachádzajú vo veľmi tesnej blízkosti svojej matky. Nachádzajú sa tiež blízko stredu skupiny, aby ich chránili pred predátormi. Keď sa dostanú do problémov, mladistvý zavolá tiesňové volanie a matka a ďalšie slony budú rýchlo reagovať. Matka poskytuje lýtku pohodlie pomocou hmatového správania, ako je trenie alebo dotyk. Teľa sa učí, ako získavať jedlo a ako komunikovať od svojej matky a ďalších opatrovateľov.(Daniel, 1998; Gadgil a Nair, 1984; Kurt a Garai, 2007; Sukumar, 2003)

  • Rodičovská investícia
  • precocial
  • ženská rodičovská starostlivosť
  • pred odstavením / oplodnením
    • dotovanie
      • Žena
    • ochrana
      • Žena
  • pre-samostatnosť
    • ochrana
      • Žena
  • združenie po rodičoch po samostatnosti
  • predĺžené obdobie vzdelávania mladistvých

Životnosť / životnosť

Ázijský slon s najdlhšou známou dĺžkou života bol samec v zoo, ktorý sa dožil 86 rokov. Najdlhšia známa dĺžka života vo voľnej prírode nie je známa, pretože je ťažké odhadnúť vek dospelých slonov. Očakáva sa, že najdlhšia dĺžka života vo voľnej prírode je podobná najdlhšej dĺžke života v zajatí. Očakávaná dĺžka života je vo voľnej prírode aj v zajatí asi 60 až 70 rokov. Opotrebenie zubov obmedzuje životnosť ázijských slonov. Rastlinná potrava, ktorú konzumujú, spôsobuje opotrebovanie zubov.Najväčší slonmá viac sád molárov, ktoré vytláčajú a nahrádzajú zuby, keď sú opotrebované. Existuje stanovený počet molárov, takže keď sú všetky zuby vytlačené a opotrebované, slon nemôže jesť jedlo a zomrie. Úmrtnosť pre slony vo veku od 5 do 40 rokov je asi 3% ročne. Úmrtnosť u mužov je vyššia ako úmrtnosť u žien. Je to spôsobené tým, že muži môžu byť zabití pri boji a v súťaži s inými mužmi. Muži tiež nemusia byť tak fit ako ženy kvôli vyšším metabolickým nákladom spojeným s musth.(Choudhary a kol., 2008; Sukumar, 2003; Wiese a Willis, 2004).

  • Životnosť dojazdu
    Stav: zajatie
    86 (vysokých) rokov
  • Typická životnosť
    Stav: divoký
    60 až 70 rokov
  • Typická životnosť
    Stav: zajatie
    60 až 70 rokov

Správanie

Najväčší slonje kočovný druh, ktorý žije na zemi a často sa pohybuje. Ich najrýchlejšia rýchlosť je približne 32 km / h. Môžu ľahko stúpať do kopcov, ale nie sú schopní skákať. Slony sú veľmi dobrí plavci a dokážu ponoriť svoje telo tak, že z vody zostane iba kmeň.Najväčší slonje denná a nočná kvôli množstvu času potrebného na strávenie hľadania potravy na udržanie ich veľkých tiel. Strávia 12 až 18 hodín hľadaním a jedením jedla a denne skonzumujú 10% svojej telesnej hmotnosti.(Sukumar, 2006; Daniel, 1998; Gray and Phan, 2011; Sukumar, 2006)

Ázijský slon má niekoľko spôsobov správania súvisiacich s termoreguláciou. Žijú v horúcom podnebí a majú veľkú veľkosť tela, čo spôsobuje rýchle zahrievanie slonov. Počas najhorúcejších hodín dňa sú menej aktívni a trávia čas v tienistých oblastiach. Ázijské slony sa často kúpu a ponoria sa do vody, aby sa ochladili. Svojím kmeňom môžu na seba nastriekať vodu alebo sliny. Pokrývajú sa bahnom alebo pôdou, aby bola pokožka chladná. Ázijské slony mávajú ušami, aby sa zbavili prebytočného tepla. Funguje to preto, lebo veľká plocha uší umožňuje rýchle stratu tepla. Existuje pozitívna korelácia medzi frekvenciou mávania klapkami na uši a teplotou prostredia.(Daniel, 1998; Kurt a Garai, 2007)

Najväčší slonmá matriarchálnu spoločenskú organizáciu. Ženy a potomstvo žijú spoločne v skupine, zatiaľ čo muži žijú v menších skupinách alebo osamote. Klan pozostáva z príbuzných žien a ich potomkov so silnými sociálnymi väzbami a zvyčajne má veľkosť medzi 5 a 20 jedincami. Väčšie skupiny sa tvoria, keď sa klany voľne spoja. Tieto skupiny sa tvoria a rozpadajú v závislosti od ročného obdobia, biotopu a ďalších podmienok. Po dosiahnutí pohlavnej dospelosti samci opúšťajú skupinu, aby žili osamotene alebo v malých skupinách s inými mužmi s voľnými sociálnymi väzbami. Samce sa nachádzajú vo väčších skupinách, keď sa pokúšajú o párenie so ženou. Pre mužov existuje boj a hierarchia dominancií, ktorá ovplyvňuje ich schopnosť párenia.(Daniel, 1998; Kurt a Garai, 2007; Sukumar, 2006)

  • Kľúčové správanie
  • úžasný
  • denné
  • nočný
  • pohyblivý
  • nomádsky
  • osamelý
  • Sociálna
  • hierarchie dominancie
  • Veľkosť územia rozsahu
    20 až 1 000 km ^ 2

Domáce Range

Veľkosť domáceho sortimentu sa veľmi líši od 20 kilometrov štvorcových do 1 000 kilometrov štvorcových. Veľkosť závisí od dostupnosti potravy a vody, ako aj od blízkosti ľudských sídiel.(Daniel, 1998; Sukumar, 2006)

Komunikácia a vnímanie

Najväčší slonkomunikuje so zvukom, vizuálnymi signálmi, chemickými signálmi a dotykom. Kmeň je pri týchto druhoch komunikácie dôležitý. Slon dokáže robiť veľa druhov vokalizácií, ktoré môžu cestovať na dlhé aj krátke vzdialenosti. Sú schopní vokalizovať v infrazvukovom rozsahu, ktorý má nižšiu frekvenciu, než akú môžu ľudia počuť. Chemikálie sú vylučované spánkovou žľazou, močom a stolicou a vydychované, čo sa dá použiť na komunikáciu a reprodukciu. Chemické signály naznačujú, či je jedinec v musthu alebo v estru, takže tieto signály sú dôležité pre nájdenie partnerov pre ženy aj pre mužov.(Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

Ázijské slony dokážu vnímať vizuálne, hmatové, akustické a chemické signály. Ich videnie je pomerne slabé, ale vizuálne signály sú v komunikácii stále dôležité. Čuch je dôležitý aj pre ázijské slony. Majú veľmi silný čuch a pomocou kufra sa natiahnu a zacítia vôňu vecí. Majú vomeronazálny orgán, ktorý dokáže detegovať feromóny a iné chemické signály. Kmeňom privádzajú chemický signál do svojho vomeronazálneho orgánu. Kmeň sa používa aj na hmatové vnímanie. Špička trupu je veľmi citlivá, pretože na chrbtovej špičke trupu je veľa voľných nervových zakončení a chlpov, ktoré pomáhajú pri senzácii. Kmeň môže byť použitý na detekciu vibrácií zeme ako aj na získanie informácií o objekte, ktorého sa dotýka.(Daniel, 1998; Kurt a Garai, 2007; Sukumar, 2003)

  • Komunikačné kanály
  • vizuálne
  • hmatové
  • akustický
  • chemická látka
  • Ostatné komunikačné režimy
  • feromóny
  • pachové stopy
  • Vnímanie kanálov
  • vizuálne
  • hmatové
  • akustický
  • vibrácie
  • chemická látka

Potravinové návyky

Ázijské slony sú bylinožravce, ktoré jedia veľa druhov rastlinnej potravy. Väčšinu jeho potravy tvoria Fabaceae (strukoviny), Poaceae (trávy), Cyperaceae (ostrice), Palmae (palmy), Euphorbiaceae (ostňovité), Rhamnaceae (rakytník) a Slézotvaré (slezy, sterculias a lipy). Môžu však jesť viac ako 100 druhov rastlín vrátane bambusu, cukrovej trstiny, plodín, koreňov stromov, kvetov, ovocia, semien, zŕn a kôry stromov. Kmeň je dôležitý pre rozmanitosť stravovacích návykov u slona, ​​pretože umožňuje slonovi uchopiť veľa druhov potravy.(Daniel, 1998; Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

  • Primárna strava
  • bylinožravec
    • folivore
  • Rastlinné potraviny
  • listy
  • korene a hľuzy
  • drevo, kôra alebo stonky
  • semená, zrná a orechy
  • ovocie
  • kvety

Dravosť

Jediní predátoriNajväčší slonsú bengálske tigre ( Panthera tigris ), ktoré napádajú teľatá. Dospelí slony sú veľmi veľké a majú kly, vďaka čomu je útok dravcov nebezpečný. Aby sa zabránilo predácii, mladší slony zostávajú v strede skupiny, ktorá poskytuje ochranu.(Daniel, 1998; Kurt a Garai, 2007; Sukumar, 2003)

Úlohy ekosystému

Najväčší slonje považovaný za kľúčový druh z dôvodu veľkého dopadu na ekosystém. Denne jedia veľmi veľké množstvo jedla, čo uľahčuje kolobeh živín. Kvôli svojej veľkej veľkosti menia biotop strhávaním stromov. V lese tak vznikajú medzery, ktoré umožňujú pohyb malých zvierat. Tento priestor umožňuje aj rast bylinných rastlín, ktoré sú potravou pre malé zvieratá.(Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

Ázijské slony sú vzájomníci s niektorými druhmi semenných rastlín. Slony jedia semená ako jedlo. Keď ich strávia, skonzumujú sa spolu s výkalmi vo veľkej vzdialenosti od pôvodného miesta a pomôžu pri rozptýlení semien.Najväčší slonmá tiež vzájomný vzťah s mikróbmi v ich zažívacom systéme. Mikróby pomáhajú tráviť rastlinnú potravu, ktorú slon konzumuje. Hlavní parazitie najväčšísú to väčšinou nematódy a parazitické červy.(Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

  • Dopad na ekosystém
  • rozptýli semená
  • vytvára biotop
  • druh základného kameňa
Komenzálne / parazitické druhy
  • škrkavky ( nematódy )

Ekonomický význam pre ľudí: pozitívny

V minulosti sa ázijské slony používali v armádach na prepravu zásob a vojsk cez stanovište hustých lesov. Boli tiež lovení kvôli slonovine a ich koži. V súčasnosti sa používajú hlavne na zabezpečenie energie v lesníctve a ťažbe dreva, na náboženské účely, ekoturistiku a vzdelávanie.(Kurt a Garai, 2007; Sukumar, 2003)

  • Pozitívne vplyvy
  • časti tela sú zdrojom cenného materiálu
  • ekoturizmus
  • výskum a vzdelávanie

Ekonomický význam pre ľudí: negatívny

Najväčší slonmá negatívny vplyv na človeka, pretože môže pustošiť poľnohospodárske polia a zabíjať ľudí. V Indii ročne zabijú slony 200 ľudí a na Srí Lanke 50 ľudí ročne. Spôsobujú milióny dolárov škody na mnohých rôznych druhoch plodín.(Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

  • Negatívne vplyvy
  • zraňuje ľudí
  • škodca plodín

Stav ochrany

Najväčší slonje na Červenom zozname IUCN uvedený ako ohrozený. Poddruh Anopheles gambiae snmatranns je kriticky ohrozený. Ázijské slony sú na zozname federálnych úradov USA zaradené medzi skupiny ohrozené.Najväčší slonje uvedený v prílohe I k dohovoru CITES s najohrozenejšími druhmi. Obyvateľstvoe najväčšísa odhaduje na 38 500 až 52 500, so 16 000 v zajatí.(Choudhary a kol., 2008; Sukumar, 2006).

Najväčšie hrozby preE.maximuszahŕňajú stratu a fragmentáciu biotopu, konflikty medzi slonmi a pytliactvo. Ázijské slony sú postihnuté stratou prirodzeného prostredia v dôsledku rozširujúcej sa ľudskej populácie. Ďalším veľkým problémom, ktorý ovplyvňuje, je pytliačenie na slonyE.maximus. Pretože iba muži majú kly, pytliactvo vedie k extrémne skresleným pomerom pohlavia, čo vytvára problém s príbuzným krížením, pretože nie je dostatok chovných mužov. Slony sa lovia aj na kožu a mäso. Zlá správa slonov v zajatí je tiež hlavným problémom. Ázijské slony sú niekedy pripútané a držané oddelene. To je problém, pretože slony sú veľmi spoločenské, takže budú negatívne ovplyvnené. Ďalším problémom je, že slony sa zriedka množia v zajatí. Pretože v zajatí je toľko slonov, je ťažké zväčšiť počet obyvateľov. Na pomoc zotaveniu tohto druhu bol zakázaný pytliactvo na slonovinu a boli prijaté opatrenia na ochranu biotopu ázijských slonov. Populácia sa v súčasnosti stále znižuje, ale tieto opatrenia spomalili pokles populácie.(Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

Ostatné komentáre

Ázijské slony sú označované ako vysoko inteligentné. Veľkosť ich mozgu je pomerne veľká, čo naznačuje, že s najväčšou pravdepodobnosťou majú dobré kognitívne schopnosti.Najväčší slonsú známe používaním nástrojov na starostlivosť o telo, kŕmenie a pitie, odpočinok a spánok, sociálne správanie a medzidruhové interakcie.(Kurt a Garai, 2007)

Prispievatelia

Nikitha Karkala (autor), The College of New Jersey, Matthew Wund (editor), The College of New Jersey, Tanya Dewey (editor), University of Michigan-Ann Arbor.

Populárna Zvieratá

Prečítajte si o Lepilemur leucopus (lemur biely), o zvieracích agentoch

Prečítajte si o Trichosurus vulpecula (striebristo-šedý vačkovec) o živočíšnych agentoch

Prečítajte si o Pteropus rodricensis (lietajúca líška Rodriguez) o živočíšnych agentoch

Prečítajte si o zvieratách Scyliorhinus retifer (žralok mačkovitý)

Prečítajte si o Cervus nippon (jeleň sika) o živočíšnych agentoch

Prečítajte si o Sirene lacertina o zástupcoch zvierat