Hrudník crinitus - veľký chocholatý muchárik

Autor: Rachelle Sterling

Geografický rozsah

Obyčajne známe ako mucholapky veľké,Myiarchus crinitusobýva nearktické a neotropické oblasti Severnej, Strednej a Južnej Ameriky. Tento sťahovavý vták sa rozmnožuje vo východnej polovici Spojených štátov a na južnom okraji Kanady. Počas obdobia nehniezdeniaMyiarchus crinitusmožno nájsť v južnej Strednej Amerike a na severovýchode Južnej Ameriky. NiektoréMyiarchus crinitusmôže celoročne obývať južný cíp Floridy a Kuby.

  • Biogeografické regióny
  • blízky
    • domorodec
  • neotropický
    • domorodec

Biotop

Myiarchus crinitusje druh obývajúci lesy, ktorý uprednostňuje listnaté alebo zmiešané listnaté lesy. Tento druh sa nachádza v biotopoch s pootvoreným baldachýnom alebo okrajom lesa. Mestské oblasti s veľkými korunami stromov tiež poskytujú biotop pre tento druh.Myiarchus crinitusje povinný, sekundárny šľachtiteľ dutín a počas obdobia rozmnožovania vyhľadá lesy, ktoré poskytujú zádrhele a vopred vyrobené dutiny.

  • Regióny biotopov
  • mierny
  • tropický
  • suchozemský
  • Pozemské biomy
  • les
  • Ďalšie funkcie biotopu
  • mestský
  • prímestská

Fyzický popis

Myiarchus crinitusje veľký muchárik s podobnými, ale žiarivejšími farbami ako iné rody. Meria na dĺžku 22,2 cm, rozpätie krídiel 33,0 cm a hmotnosť je 34 g. Tmavošedá hlava je veľká, zaoblená a na vrchu mierne klenutá alebo chocholatá. Tento druh sa vyznačuje ťažkým, hustým zobákom, ktorý je väčšinou čierny s rozsiahlou bledou základňou. Šedé sfarbenie na hlave je na vrchu najtmavšie, potom sa zosvetlí a rozšíri sa cez hrdlo a prsia, kde kontrastuje so žiarivo žltým bruškom a spodnou stranou. Zadná strana je tmavo olivová, ktorá splýva s tmavým letkovým perím lemovaným bielou farbou. Sekundárne perie je jasne rufous, rovnako ako chvostové perie. Nohy a chodidlá sú tmavohnedé až čierne. Tento druh nevykazuje žiadny sexuálny dimorfizmus.

Mladistvých je ťažké odlíšiť od dospelých, ale celkovo majú matnejšiu farbu. Mierne odlíšenie môže byť viditeľné u vtáka v ruke, kde môžu byť viditeľné škoricovo zafarbené horné chvosty, širšie rufózne okraje primárok a škoricové koncové hrany krídel.(Lanyon, 1997; Sibley, 2000)

  • Ďalšie fyzické vlastnosti
  • endotermický
  • homoiotermický
  • bilaterálna symetria
  • Sexuálny dimorfizmus
  • rovnaké pohlavia
  • Priemerná hmotnosť
    34 g
    1,20 oz
  • Priemerná dĺžka
    22,2 cm
    8,74 palca
  • Priemerné rozpätie krídel
    33,0 cm
    12,99 palca

Rozmnožovanie

Myiarchus crinitusje monogamný druh a nevykazuje zložité rituály, ktoré sa venujú dvoreniu, ale muži často vzdušne prenasledujú ženy a prenasledujú ich do hniezdnej dutiny. Samce agresívne bránia a strážia svojich druhov počas celej doby rozmnožovania. Dvojice dlhopisov sa líšia v trvaní, pretože niektoré páry sa vracajú k spoločnému chovu niekoľko rokov a iné si každú sezónu vyberajú nových kamarátov. Jednotlivci majú silnú vernosť webu a často sa každý rok vracajú na rovnaké miesta, aby mohli množiť, bez ohľadu na to, či sa párujú s rovnakým párom.(Ehrlich a kol., 1988; Johnsgard, 2009; Lanyon, 1997).


zdobený rozsah korytnačiek

  • Systém párenia
  • monogamný

Myiarchus crinitusje sťahovavý druh, ktorý sa každý rok na jar a v lete vydáva na sever. Migrujú od apríla do mája a muži začnú s vytváraním území krátko po májovom príchode. Po vytvorení páru mužský aj ženský prieskum potenciálnych hniezdnych dutín. Samica dokončí väčšinu alebo celý proces stavby hniezda, akonáhle je vybraná dutina. Vyberá si širokú škálu hniezdnych materiálov vrátane listov, kožušiny, peria, povrázkov, trávy, kôry, hadej kože a ľudského koša, ktorými takmer zapĺňa dutinu. Samice znášajú medzi 4 a 8 (zvyčajne 5) vajíčkami buffy, ktoré sú pruhované hnedou alebo fialovou farbou. Ženy vykonávajú všetku inkubáciu, ktorá trvá 13 až 15 dní. Mláďatá sú vyliahnuté altriciálne a vážia priemerne 3,0 g. Vo veku 13 až 15 dní sa mláďatá opúšťajú, ale zostávajú spolu v rodinnej skupine až 3 týždne po oplodnení. Tieto mláďatá sú schopné množiť sa v nasledujúcom období rozmnožovania.(Ehrlich a kol., 1988; Johnsgard, 2009; Lanyon, 1997; Taylor a Kershner, 1991).

  • Kľúčové reprodukčné vlastnosti
  • iteroparous
  • sezónny chov
  • gonochorický / gonochoristický / dvojdomý (oddelené pohlavia)
  • sexuálne
  • oviparous
  • Interval chovu
    Mucholapky dlhochvosté sa chovajú raz ročne.
  • Obdobie rozmnožovania
    Mucholapky chované v období od mája do polovice júla.
  • Vajcia na sezónu
    4 až 8
  • Priemerný počet vajec za sezónu
    5
  • Rozsah času do vyliahnutia
    13 až 15 dní
  • Rozsah rozvinutého veku
    13 až 15 dní
  • Rozsah času do nezávislosti
    3 (vysoké) týždne
  • Priemerný vek v sexuálnej alebo reprodukčnej zrelosti (ženy)
    1 rok
  • Priemerný vek v sexuálnej alebo reprodukčnej zrelosti (muži)
    1 rok

Myiarchus crinitusmláďatá sú už po narodení oslabené, čo si vyžaduje značné investície od oboch rodičov. Pred kladením vajíčok si samice budujú bezpečné a bezpečné hniezdo, zatiaľ čo muži agresívne bránia okolité územie. Potom, čo samica vytvorí spojku, je jediným inkubátorom, zatiaľ čo samec naďalej bráni a chráni ju a svoje hniezdo. Po vyliahnutí vajíčok sa obaja rodičia podieľajú na sanitácii hniezda a aktívne odstraňujú vaječné škrupiny, fekálne vrecká a zvyšky potravy v dostatočnej vzdialenosti od dutiny. Obidvaja rodičia tiež zabezpečujú stravu pre mláďatá, hoci ženy sú častejšie ako muži. Mláďatá sú kŕmené najrôznejším hmyzom, ktorý je ulovený a predložený mladým bez regurgitácie. Po útekoch mláďat zostáva celá rodina pohromade 3 týždne, počas ktorých obaja rodičia pokračujú v kŕmení a obrane svojich mláďat.(Bent, 1942; Johnsgard, 2009; Lanyon, 1997)

  • Rodičovská investícia
  • altriciálny
  • mužská rodičovská starostlivosť
  • ženská rodičovská starostlivosť
  • predhnojenie
    • dotovanie
    • ochrana
      • Muž
      • Žena
  • pred vyliahnutím / narodením
    • dotovanie
      • Muž
      • Žena
    • ochrana
      • Muž
      • Žena
  • pred odstavením / oplodnením
    • dotovanie
      • Muž
      • Žena
    • ochrana
      • Muž
      • Žena
  • pre-samostatnosť
    • dotovanie
      • Muž
      • Žena
    • ochrana
      • Muž
      • Žena

Životnosť / životnosť

Aj keď existuje iba málo údajov, životnosť jeMyiarchus crinitussa pohybuje od 2 do 10 rokov. Odhady dĺžky života tohto druhu sa dajú ťažko odhadnúť, pretože len málo jedincov sa vráti do svojej rodnej oblasti. Maximálna zaznamenaná dĺžka života pochádza od jednotlivca, ktorý bol znovuzískaný 14 rokov po tom, čo bol uväznený ako dospelý. Možné príčiny úmrtnosti zahŕňajú predáciu počas hniezdenia, kolízie s ľudskými štruktúrami počas migrácie a expozíciu pesticídom.(Lanyon, 1997)

  • Životnosť dojazdu
    Stav: divoký
    > 14 (vysokých) rokov
  • Typická životnosť
    Stav: divoký
    2 až 10 rokov

Správanie

Väčšina obyvateľovMyiarchus crinitussú neotropickí migranti, ktorí cestujú dvakrát ročne medzi Severnou Amerikou a Strednou alebo Južnou Amerikou. Rovnako ako mnoho vtákov sú vysoko aktívne za úsvitu a súmraku a sú denné, s výnimkou nočnej migrácie. Sú to svižní letci, pretože za letu chytia väčšinu koristi hmyzu. Väčšinu času trávia na krídle alebo sedia blízko vrcholov veľkých stromov s korunami stromov a na zemi ich vidno len zriedka. Počas obdobia rozmnožovaniaMyiarchus crinitusje vysoko teritoriálne a obe pohlavia budú agresívne prenasledovať alebo útočiť na votrelcov rovnakého alebo iného druhu. Muži investujú takmer všetok svoj čas a energiu do obrany svojich chovných území, zatiaľ čo ženy stavajú hniezda a znášajú znášku. Počas migrácie a na zimoviskáchMyiarchus crinitusjednotlivci cestujú sami alebo vo dvojiciach.(Ehrlich a kol., 1988; Lanyon, 1997; Taylor a Kershner, 1991).

  • Kľúčové správanie
  • stromový
  • letí
  • denné
  • pohyblivý
  • sťahovavý
  • osamelý
  • územné
  • Veľkosť územia rozsahu
    16 000 až 32 000 m ^ 2

Domáce Range

Aj keď existuje málo informácií, veľkosť územia preMyiarchus crinitussa odhaduje na 1,6 až 3,2 ha.(Lanyon, 1997)

Komunikácia a vnímanie

Myiarchus crinituspoužíva ako hlavné formy komunikácie sluchové a fyzické polohy tela. Tento druh je rozpoznateľný podľa výrazných, hlasných a trochu chrapľavých hovorov „wree-eep“. Často sa dávajú medzi pármi alebo mladým ako kontaktné hovory. Počas územných sporov sa podáva skrátená verzia tejto výzvy v rýchlom, vzostupnom slede, ktorá sa označuje ako „vtip-vtip-vtip“.Myiarchus crinitustiež dáva tichšie volanie „churr“, ktoré sa väčšinou dáva medzi jednotlivcami páreného páru. Na úsvite počas obdobia rozmnožovania dávajú muži rôzne verzie celého svojho repertoáru, aby si vytvorili svoje územie. Okrem rýchleho tvrdého telefonovania počas územných sporov sa jednotlivci často ponáhľajú nad svoje ostriež, poletujú a vetria chvostové perá a vztýčia perie na temene hlavy, aby vyzerali chocholato. Ak votrelec neustúpi,Myiarchus crinitusbude používať fyzickú agresiu, kým nebude votrelec vyhnaný.Myiarchus crinitusje vo svojich rituáloch dvorenia dokonca mierne agresívny. Počas vytvárania párov budú muži vzdušne prenasledovať potenciálnych kamarátov, často do hniezdnej dutiny. Kamaráti príležitostne predvedú krátke duety, ktoré pozostávajú z hovoru „wree-eep“, ktorý sa uskutoční takmer v rovnakom čase. Ako väčšina vtákov,Myiarchus crinitusvníma svoje prostredie prostredníctvom sluchových, vizuálnych, hmatových a chemických podnetov.(Lanyon, 1997)

  • Komunikačné kanály
  • vizuálne
  • hmatové
  • akustický
  • Vnímanie kanálov
  • vizuálne
  • hmatové
  • akustický
  • chemická látka

Potravinové návyky

Myiarchus crinitusje hmyzožravý druh, ale príležitostne bude jesť ovocie, najmä počas obdobia nehniezdenia. Tento druh primárne využíva metódy zberu vznášadlom na vzdušné vytrhnutie koristi z povrchu lístia. Často sa kŕmi z bidla v hornom vrchole zelených stromov, najmä vyššie ako u mnohých svojich hmyzožravých susedov. Medzi bežné položky koristi patria motýle a mory , chrobáky , kobylky a cvrčky , včely a osy , letí apavúky. Nekropsie ukazujú, že niektorí jedinci príležitostne jedia zelené anoly . Druhy konzumovaného ovocia neboli hlásené.(Lanyon, 1997)

  • Primárna strava
  • mäsožravec
    • hmyzožravec
  • Potraviny pre zvieratá
  • plazy
  • hmyz
  • suchozemské článkonožce bez hmyzu
  • Rastlinné potraviny
  • ovocie

Dravosť

Väčšina predácií sa vyskytuje počas fázy hniezdenia, pretože vajcia a mláďatá sú zraniteľné a uľahčujú korisť predátorom. Najbežnejšie predátoryMyiarchus crinitussú hady a boli urobené pozorovaniaindigové hady,hady žltej krysya kukuričné ​​hady jesť vajcia, mladí aj dospelí.(Lanyon, 1997; Taylor a Kershner, 1991)

  • Známi dravci
    • indigo hady (Drymarchon corias)
    • žlté potkanie hady (Quad-zastarané zastarané elaphe)
    • kukuričné ​​hady ( Pantherophis guttatus )

Úlohy ekosystému

Ako primárne hmyzožravecMyiarchus crinituspravdepodobne hrá významnú úlohu pri riadení miestnych populácií hmyzu. Vajcia, mladé a dokonca aj dospelí, môžu slúžiť ako korisť pre miestnych predátorov, ako sú hady. Tento hniezdo v sekundárnych dutinách môže súťažiť o hniezdiská s inými druhmi hniezdiacimi v dutinách, ako je napríklad ryšavka červená ( Melanerpes erythrocephalus ) a ďatle červenobruché (M. carolinus), východné modré vtáky ( Sialia sialis ), vráskavce domáce ( Troglodytes aedon ), lastovičky stromu ( Bicolor tachycineta ), Škorce obyčajné ( Sturnus vulgaris ) a červené veveričky ( Tamiasciurus hudsonicus ). Presná úroveň konkurencie nie je známa, ale došlo k prípadu, keď párMyiarchus crinituspremiestnil úkryt Melanerpes carolinus z hniezdnej búdky.

Myiarchus crinitusje hostiteľom aj rôznych druhov hmyzu a parazitov, hlavne v období hniezdenia, keď sú dutiny chránené, uzavreté biotopy, ktoré parazitom poskytujú vhodné prostredie. Boli nájdené štyri rády hmyzu, ktoré v nich sídliaMyiarchus crinitushniezda vrátane Dvojkrídlovec , Coleoptera , Lepidoptera a Psocoptera . Dva druhy podkožných lariev múch (Neomusca porteria Protocalliphora hirudo ) sa zistilo, že sa zdržiavajú v mláďatách, ale zdá sa, že majú malý vplyv na prežitie. NestlingMyiarchus crinitussú hostiteľmi najmenej jedného druhu roztočov ( Ornithonyssus bursa ), hlavne v severných miernych biotopoch.(Lanyon, 1997; Taylor a Kershner, 1991)


veľkosť lasice s dlhým chvostom

Komenzálne / parazitické druhy
  • muchy ( Dvojkrídlovec )
  • chrobáky ( Coleoptera )
  • larvy motýľov a molí ( Lepidoptera )
  • Barklice ( Psocoptera )
  • subkutánne larvy múch (Neomusca porteri)
  • subkutánne larvy múch ( Protocalliphora hirudo )
  • roztoče hydiny ( Ornithonyssus bursa )

Ekonomický význam pre ľudí: pozitívny

V súčasnostiMyiarchus crinitusneposkytuje ľuďom žiadne známe ekonomické výhody.

Ekonomický význam pre ľudí: negatívny

Nie sú známe žiadne nepriaznivé účinkyMyiarchus crinitusna človeka.

Stav ochrany

V súčasnosti to zvažuje Medzinárodná únia pre ochranu prírody a prírodných zdrojov (IUCN)Myiarchus crinitusbyť najmenej znepokojujúci, pretože má veľké geografické rozpätie a počet obyvateľov je vysoký a stabilný. Rovnako ako väčšina vtákov, aj tento druh je negatívne ovplyvňovaný rôznymi ľudskými činnosťami vrátane používania pesticídov, veľkých štruktúr vytvorených ľudskou silou v migračných cestách a premeny lesov na mestské alebo poľnohospodárske oblasti. Výsledkom týchto aktivít je znížená dostupnosť potravy, úmrtnosť pri kolíziách a strata biotopov. Veľkou obavou pre všetky druhy hniezdiace v dutinách je strata stojacich mŕtvych stromov (zádrheľov) počas „čistých“ lesných postupov, keď sú tieto stromy často odstraňované z estetických dôvodov. Hmoždinky sú pre tieto druhy rozhodujúce, pretože poskytujú veľmi vhodné miesta pre dutiny hniezd. V niektorých oblastiach sa na zabezpečenie alternatívnych miest na hniezdenie používajú boxy na hniezdo. Úspech hniezdenia v týchto hniezdnych búdkach je celkovo porovnateľný s úspechom v prírodných dutinách a môže byť životaschopným nástrojom riadenia, ak bude počet biotopov naďalej klesať.('BirdLife International. Myiarchus crinitus', 2010; Lanyon, 1997; Miller, 2002; Taylor and Kershner, 1991)

Prispievatelia

Rachelle Sterling (autor), špeciálne projekty, Tanya Dewey (redaktorka), University of Michigan-Ann Arbor, George Hammond (redaktor), Animal Agents Staff, Tricia Jones (editor), University of Michigan-Ann Arbor, ADW Zookeeper (editor) , University of Michigan-Ann Arbor.

Populárna Zvieratá

Prečítajte si o Aethia cristatella (chocholatý chocholatý druh) o živočíšnych agentoch

Prečítajte si o Setophaga ruticilla (rehek americký) o živočíšnych agentoch

Prečítajte si o živočíchoch Pteropus rufus (madagaskarská lietajúca líška)

Prečítajte si o Lepus timidus (horský zajac) o zvieracích agentoch

Prečítajte si o Grapsus grapsus (krab Sally Lightfoot) o živočíšnych agentoch

Prečítajte si o Euoticus elegantulus (západné galago s pazúrmi s pazúrmi) o živočíšnych agentoch